Loading...

Vize pentru Orientul Apropiat (actualizare septembrie 2019)

Extern
byariestravel

Mai jos va prezint cateva informatii importante despre cum sa obtii viza in tarile din Orientul Apropiat.

Arabia Saudita

Nu exista viza de turism pentru Arabia Saudita. Tara se poate vizita doar in interes de afaceri sau pentru Hajj (daca esti mulsuman).

Bahrain

Viza se poate obtine fie on-line, fie on-arrival sau pe aeroportul din Manama. Viza on-arrival costa 5 dinari (12USD) pentru 2 saptamani si se poate plati cu cardul, dar doar Visa.

Emiratele Unite Arabe

Nu este nevoie de viza si poti sta pana la 90 de zile.

Iordania

Viza se poate obtine on-arrival. Este gratuita daca ai achizionat servicii de la o agentie de turism iordaniana si dormi cel putin 2 nopti in Iordania, ca parte dintr-un grup de minim 5 persoane. Sau o alta varianta este sa acumperi Jordan Pass inainte de a sosi in Iordania. Altfel viza costa 60 dinari iordanieni (71 Eur).

Irak

Viza pentru Irak trebuie obtinuta de la Ambasada Irakului, pe baza unei invitatii din tara si este destul de greu de obtinut. Daca vrei sa vizitezi Kurdistanul (zona autonoma in nordul tarii) viza se obtine gratuit on-arrival, este valabila 30 zile, dar nu este valabila in restul Irak-ului.
Viza pentru Irak este 40 USD.

Iran

Viza se obtine on-arrival pe principalele aeroporturi din tara sau on-line. Tariful este 50 USD. Recomandarea noastra este sa luati visa online, sa nu avetis ruprize.

Israel

Nu este nevoie de viza si puteti sta 3 luni maxim, cu mentiunea ca nu trebuie sa fi vizitat anumite tari musulmane inainte.

Kuwait

Visa se obtine online sau on-arrival pe aeroport si costa 3 dinari kuwaitieni (cam 9 Eur) pentru 1 luna.

Liban

Visa se obtin on-arrival pe aeroportul din Beirut si are o valabilitate de 1 luna. Este gratuita si nu trebuie sa fi vizitat in avans Israel-ul sau Palestina.

Oman

Viza se poate obtine doar on-line, si se poate lua pentru 10 zile si costa 10 riali (cam 12 Eur) sau de 30 de zile pentru 20 riali (24 Eur).

Palestina

Nu este nevoie de viza si puteti sta pana la 90 de zile.

Qatar

Nu este nevoie de viza si puteti sta pana la 90 de zile.

Siria

Viza se poate doar de la Ambasada Siriei si doar daca ai rezervat un tur al tarii cu o agentie de turism siriana. Viza costa 70 USD si e valabila 10 zile. De asemenea se percepe si o taxa de iesire de aproximativ 5 USD.

Yemen

Tara este impartita in acest moment intre diverse partied rivale si din acest motiv este neclar cum se poate intra in tara. Se poate obtine o viza de la ambasada, dar se pot vizita doar regiunile controlate de catre guvernul din Aden.

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-a placut locatia sugerata de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.

Si pentru ca tot vorbim despre vacante si locuri de vizitat, Aries Travel iti sta alaturi si te va ajuta sa ai
vacanta de vis pe care ti-o doresti.

Tu doar contacteaza-ne, de restul ne vom ocupa noi.