Loading...

Cele mai frumoase 11 orase de vizitat iarna

Exotic
byariestravel

Iarna, zapada si frig, mereu vrem sa stam la cald, langa o soba sau un semineu in aceasta perioada. Insa sunt locuri de vizitat, care iarna sunt absolut magnifice.

Mai jos va prezentam 11 orase magnifice de vizitat in sezonul de iarna:

 

1. TALLINN, ESTONIA

Tallinn este un oras medieval, plin de frumusete, ce merita vazut. Aici spui ca timpul s-a oprit in loc. Estonia primeste doar o jumatate de ora de soare pe zi in lunile de iarna.

 

2. BANFF NATIONAL PARK, CANADA

Banff National Park este locul unde cuvintele sunt prea putine pentru a ii descrie frumusetea naturala. Pe langa faptul ca este o destinatie de ski umitoare, tot aici se afla Hotelul Banff Springs, despre care se spune ca este bantuit de fantoma unei femei in rochie de mireasa.

 

3. GOBI DESERT, MONGOLIA 

Nu ati vazut niciodata un desert iarna? Cam asa arata Desertul Gobi in luna decembrie, iar temperaturile aici pot ajunge si la -40 de grade.

 

4. TROMSO, NORVEGIA 

Partea aceasta a Norvegiei a fost locuita de la sfarsitul erei glaciare. Centrul orasului Tromso detine cel mai mare numar de casute traditionale din lemn din nordul Norvegiei, acestea fiind poate cel mai mare punct de atractie pentru turistii.

 

5. SHIRAKAWA-GO, JAPONIA

Shirakawa-Go este un mic satuc cocotat pe varful cel mai inalt al Muntelui Haku din Muntii Ryohaku. Este unul dintre cele mai inzapezite locuri din lume, de aceea aici casele – minka – sunt foarte rezistente si au un acoperis robust rezistent la intemperii.

 

6. CALITRI, ITALIA

Cartierul de tip labirint, Borgo din Calitri, o regiune in sudul Italiei, este alcatuit din case colorate construite direct pe deal. Toate stradutele sunte legate intre ele prin scari de piatra si marmura. Locul este minunat, nu trebuie ratat.

 

7. JAMNIK, SLOVENIA

Jamnik se afla la 30 de minute cu masina fata de aeroportul din Ljubljana. Satul Jamnik cu biserica Sf. Primus și Felicianus este una dintre cele mai fotografiate locații din Slovenia. De aici, puteți admira vederea catre bazinulul Ljubljana, Karawanks și Alpii Kamnik-Savinja. Este situat pe dealurile din Jelovica și este cunoscut mai ales pentru biserica gotică care se află pe un deal deasupra satului.

 

8. LANGWIES, ELVETIA

Polar Express? Nu, este doar viaductul Langwieser, un pod feroviar cu o singura cale, care va duce dintr-I parte a Elvetiei in alta; doar daca nu sunteti ingroziti de abisurile inzapezite.

 

9. LOKET, CEHIA

Inconjurat din trei parti de raul Ohre, orasul ceh este unul incantatory, strajuit si de un super castel, ce seaman cu cele din Harry Potter. Locul este cel unde actorul Daniel Craig a jucat cel bun joc de poker din Casino Royale.

 

10. GULLFOSS, ISLANDA

Nu puteam sa povestim despre locuri frumoase fara sa includem Islanda pe aceasta lista. Gullfoss este o cascada din partea sud-vestica a tarii si una dintre cele mai populare atractii turistice.

  

11. YORK, MAINE

Aproape de varful sudic al statului, York este cunoscuta ca o destinatie de vacanta de vara. Insa frumusetea locului, data de ocean, zapada si far, se reflecta si iarna.

 

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-au placut locatiile sugerate de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.