Loading...

Monumente ale naturii impresionante!!

Extern
byadmin

Cand natura iti taie respiratia..

 

1. Turnul Diavolului (Devils Tower), Wyoming, Statele Unite ale Americii

Este un lacolit (o roca sub forma unei ciuperci care a strapuns stratele de deasupra si a iesit la suprafata) cu o inaltime de 386 metri si se afla in comitatul Crook din Statul Wyoming, SUA.

Candva Devils Tower a fost un vulcan activ, care avea in hornul sau o lava de bazalt. Cu mii de ani in urma, dup ace eruptiile au incetat, lava s-a intarit, luand forma unui horn. In urma eroziunilor apei si a vantului, vulcanul a luat forma actuala, a unui turn cu peretii striati.

In anul 1906, Devils Tower, a fost declat Monument National de catre presedintele de atunci, Theodore Roosevelt, fiind primul loc cu aceasta titulatura de pe teritoriul tarii.

 

 

 

2. Coloanele de bazalt de la Racos, Romania

Coloanele de bazalt de la Racos sunt un monument al naturii si fac parte dintr-o parte dintr-o arie protejata de interes national, o rezervatie naturala geologica) din comuna Racos, judetul Brasov.

Rezervatia naturala se intinde pe o suprafata de 1.10 ha si este reprezentata de masive columnare de bazalt, care au o geologie caracterizata prin prezenta scurgerilor de lava. Formele columnare au inaltimi de pana la 12 metri.

 

 

 

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-a placut locatia sugerata de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.

Si pentru ca tot vorbim despre vacante si locuri de vizitat, Aries Travel iti sta alaturi si te va ajuta sa ai vacanta de vis pe care ti-o doresti.

Tu doar contacteaza-ne, de restul ne vom ocupa noi.