Loading...

Calatorii la capatul lumii: 8 Cele mai izolate insule de pe Terra

Extern
byariestravel

In prezent inca exista locuri pe planeta unde putini oameni se aventureaza sa ajunga, gen piscuri montane, deserturi intinse, banchize de gheata sau tinuturi inghetate din Antarctica sau chiar insule izolate, dintre care vom prezenta doar 8 exemple, numarul lor fiind foarte mare.

 

1. Insulele Kerguelen

Insulele Kerguelen sunt un grup de insule din Oceanul Indian, pline de ghetari, stanci si campii cu smocuri de iarba si muschi. Deoarece temperatura medie aici este intre 2 si 8°C, insulele nu sunt tocmai un loc propice pentru asezarile umane. Insa insulele sunt casa multor specii de animale cum ar fi – foci, albatrosi si pinguini.

 

2. Insula Spitsbergen

Insula Spitsbergen este cea mai mare insula din Arhipelagul Svalbard si totodata cea mai mare insula a Norvegiei. Insula este acoperita cu zapada si ghetari si adaposteste o populatie de ursi polari. Principala asezare a insulei este orasul Longyear, care se afla la mai putin de 3 km de Tezaurul Global de Seminte Svalbard – un complex construit cu intentia de a proteja semintele plantelor alimentare din toata lumea, in caz de vreo criza mondiala.

 

3. Insula Pitcairn

Este o mica insula vulcanica din Pacificul de Sud si singura insula locuita din teritoriul britanic compus din insulele - Pitcairn, Henderson, Ducie și Oneo. Insula se afla in central uneia dintre cele mai mari reserve marine din lume, o zona de ocean de 830.000 kmp.

 

4. Novaia Zemlea

Novaia Zemlea sau “Noul Pamant” este compusa din 2 insule artice mari si cateva insule mai mici. Este un arhipelag administrat de Rusia si separa marile Barents si Kara din nord – vestul Rusiei.

 

5. Tristan da Cunha

Este cea mai sudica insula locuita din teritoriul britanic alcatuit din insulele Stanta Elena, Ascension si Tristan da Cunha. Insula are o forma circular, cu o linie de coasta de 34 km si un con vulcanic central, de obicei acoperit de nori.

 

6. Insula Pastelui

Insula Pastelui, Rapa Nui (“Marea Rapa”) sau Te Pito Te Henua (“Buricul Pamantului”) este o mica insula vulcanica din Pacificul de Sud. Situata la 3760 km de Santiago, Chile, Insula Pastelui poate fi considerata cel mai izolat loc de pe planeta.

Insula are 163 kmp si este celebra pentru statuile gigantice de piatra, cunoscute sub numele de “moai”, la numar fiind 600 astfel de statui.

 

7. Georgia de Sud

Insula Georgia de Sud se afla in Oceanul Antarctic si face parte din terioriul britanic impreuna cu Insulele Sandwich de Sud. Insula si apele abunda in fauna, insa pe insula se afla doar cativa oameni de stiinta. Insula era folosita ca baza pentru expeditii stiintifice sau pentru vanatorii de balene.

 

8. Diego Garcia

Diego Garcia este un atol de corali in forma de “V”si se afla in central Oceanului Indian. Insula este cel mai mare si mai sudic membru din Arhipelagul Chagos, care face parte din teritoriul britanic din Oceanul Indian. Aici se afla o mare baza aeriana si navala a armatei britanice si americane, datorita faptului ca este situata strategic intre Africa de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est si Australia.  

 

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-a placut locatia sugerata de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.

Si pentru ca tot vorbim despre vacante si locuri de vizitat, Aries Travel iti sta alaturi si te va ajuta sa ai vacanta de vis pe care ti-o doresti.

Tu doar contacteaza-ne, de restul ne vom ocupa noi.