Loading...

6 dintre cele mai spectaculoase canale din lume!!

Extern
byadmin

Cele mai mari sase canale din lume pe care le puteti traversa cu o barca: 

 

1. Canalul Corint, Grecia

Canalul Corint este un canal artificial care leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee, separand astfel Peloponezul de restul Greciei. Canalul are o lungime de 6,4 km si o latime maxim 24,6 metri. Malurile canalului sunt spectaculoare si au o inaltime de pana la 63 de metri. Canalul este astazi folosit pentru excursii ale diverselor luniile de croaziera.

 

2. Canalul Gota, Suedia

Este unul dintre cele mai mai proiecte de constructii din Suedia. Canalul are o lungime de 190 de kilometric si leaga Goteborg de Soderkoping. Canalul poate fi traversat de nave cu o latime de maxim 7 metri si 32 de metri lungime.

 

3. Canalul Kiel, Germania

Canalul Kiel numit si Kaiser-Wilhelm-Kanal este cel mai lat (104 m) si mai adanc (13,7 m) canal din lume. Canalul leaga Marea Nordului la Brunsbuttel cu Marea Baltica la Kiel. Este traversat de peste 40000 de nave in fiecare an si are 11 poduri.

 

4. Canalul Panama, Panama

Este un canal foarte important din America Centrala, care a oferit posibilitate vaselor de a evita un traseu mult mai lung si periculor in jurului Capului Horn, varful sudic al Americii de Sud. Are o lungine de 77 km si leaga Oceanul Pacific de Atlantic.

 

5. Canalul Dunare – Main – Rhin, Germania

Canalul Dunare – Main – Rhin este numit si Canalul Europei si are o lungime de 171 km. Canalul este parte compoenta din traseul maritim Rotterdam si Constanta, realizand atfel cea mai scurta cale navigabila intre Marea Nordului si Marea Neagra prin raurile Rhin, Main si Dunare.

 

6. Canalul Suez, Egipt

Canalul Suez este situat la vest de Peninsula Sinai in Egipt si are o lungime de 163 km. Canalul leaga orasul Port Said  de la Marea Mediterana  de orasul Suez de la Marea Rosie. Canalul permite traversare navelor in amebele directii intre Europa si Asia fara a mai fi necesara inconjurarea Africii de vest.

 

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-a placut locatia sugerata de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.

Si pentru ca tot vorbim despre vacante si locuri de vizitat, Aries Travel iti sta alaturi si te va ajuta sa ai vacanta de vis pe care ti-o doresti.

Tu doar contacteaza-ne, de restul ne vom ocupa noi.