Loading...

10 dintre cele mai frumoase parcuri nationale din lume

Exotic
byariestravel

Aceste parcuri nationale au primit o distinctive speciala pentru a-si proteja neatinsa frumusetea naturala. Parcurile sunt protejate pentru peisajele spectaculoase, de la oceane, lacuri, paduri, creste montane, pana la jungle si ghetari, dar si pentru tezaurul faunistic si marin bogat si
rar.

Mai jos va prezentam in ordine descrescatoare, 10 dintre cele mai frumoase parcuri nationale din lume:

10. Parcul National Lacurile Plitvice, Croatia

Parcul National Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc national din Europa de Sud-Est si cel mai mare din Croatia. Frumusetea parcului este oferita de cele saisprezece lacuri, legate intre ele printr-o serie de cascade si mii de kilometric de trasee. Plitvice este casa celei mai mari rezervatii de ursi, cerbi, lupi, dar si a unor specifii rare de pasari.

09. Parcul National Arches, SUA

Parcul National Arches acopera cea mai mare suprafata de gresie rosie natura din lume. Parcul are peste 2000 de arcade impresionante formate prin procese natural.

08. Parcul National Kaziranga, India

Parcul National Kaziranga este una dintre destinatiile cele mai cautate din India. Intinzandu-se pe o suprafata de 430 km, parcul este inconjurat de pajisti cu vegetatie inalta, lagune mlastinoase si o padure tropical densa. Kaziranga Parc adaposteste 2200 de rinoceri cu un corn, care reprezinta 2/3 din toata populatia lumii. Frumusetea parcului este data si de raul Brahmaputra care traverseaza parcul oferind peisaje care iti taie respiratia.

07. Parcul National Komodo, Indonezia

Parcul National Komodo este unul dintre primele 10 locuri de vizitat din lume si cuprinde 3 insule: Komodo, Rinca si Padar. Parcul gazduieste cea mai mare familie de soparle din lume, care ajung de obicei la 3 metri lungime si 90 kg greutate. Frumusetea parcului este data si de vederile panoramice asupra savanei, padurii tropicale, Oceanului Albastru si a plajelor cu cu nisip fin. De asemenea Komodo este locul cel mai bun din lume pentru scufundari, aici existand cea mai bogata fauna marina.

06. Parcul National Torres del Paine, Chile / Argentina

Parcul National Torres del Paine se inainte pe o suprafata de peste 240.000 de hectare si este cel mai vizitt parc national din Chile. Parcul este cunoscut pentru iceberg-urie albastre si cel mai mare camp de gheata din lume, Patagonianul de Sud. Cele mai emblematice elemente din parc, sunt trei varfuri de granit, care depasesc 9350 de metri deasupra nivelului marii. Acestea impreuna cu raurile, lacurile si vaile formeaza “The Blue Tower

 
05. Parcul Natural Fiordland, Noua Zeelanda

Parcul natural Fiorland este singurul loc unde se pot vedea varfuri montane acoperite de gheata, fiorduri minunate, lacuri inghetate sau vai sculptate in zapada. In parcul Fiorland isi care casa cea mai mare pasare “Takahe” din lume. In zonele marine se pot observa la adancimi mici coralii negri, care sunt foarte rari in lume.

 
04. Parcul National Valea Kidepo, Uganda

Datorita frumusetei naturale, inca salbatica, Parcul Valea Kipedo, este unul dintre cele mai vizitate parcuri din Africa. Parcul gazduieste peste 475 de specii de pasari, aici gasindu-se si cea mai cautata si mai rara pasare africana, Karamoja Apalis (o specie de pasare din clasa “Cisticolidae”, o clasa de pasari mici) si Black-breasted barbet (Barbierul Negru).

 
03. Parcul National Jiuzhaigou, China

Parcul National Jiuzhaigou se intinde pe niste tinuturi minunate din China si impresioneaza prin lacurile cu apa turcoaz, cascadele rasunatoare si inatii munti cu gheata. Parcul Jiuzhaigou este casa a peste 220 de specii de pasari, dar si animale pe care de disparitie precum – Panda Urias si  Maimuta de Aur Sichuan.

 
02. Parcul National Banff, Canada

Parcul National Banff se intinde pe o suprafata de peste 6641 km² si uimeste prin peisajele montane uluitoare – Stancile Canadiene, apa turcoaz a lacului Louise si a potecilor pline de flori care urca spre varfurile de gheata ale muntilor.

 
01. Parcul National Galapagos, Ecuador

Parcul national Galapajos a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in 1978 si cuprinde terenurile cu o vegetatie verde impresionanta de pe Highland-urile din Santa Cruz si campurile de lava ale insulei Bartolome. Galapagos gazduieste unele dintre cele mai rare specii din lume – testoasaa Galapagos, Iguana marina, “Blue-footed Boobies” (Corul de mare cu picioare albastre) si pinguinii de Galapagos.

 

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-a placut locatia sugerata de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.

Si pentru ca tot vorbim despre vacante si locuri de vizitat, Aries Travel iti sta alaturi si te va ajuta sa ai vacanta de vis pe care ti-o doresti.

 

Tu doar contacteaza-ne, de restul ne vom ocupa noi.