Descriere

Itinerariu: Salonic Halkidiki Kavala Xanthi MaroneiaGrecia a fost printre primele tari increstinate de catre Sfantul Apostol Pavel in calatoria sa in zona Salonic in anul 49 dupa Hristos.Se afla in sudul Peninsulei Balcanice, in locul unde se intalnesc trei mari: Egee, Ionica si Mediterana.Cu o istorie si civilizatie de mii de ani, nu e de mirare faptul ca exista multe lucruri uimitoare pe care le poti afla, vizitand-o.

ZIUA 1 | BUCURESTI RUSE SOFIA SALONIC (720 km)Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04.00 si plecare din Bucuresti la ora 04.15 cu autocarul pe traseul Giurgiu Russe Sofia- Salonic. Dupa-amiaza, ajungem in Salonic. Cazare la hotel Capsis 4* sau similar. Seara mergem la biserica pentru a participa la slujba din Vinerea Patimilor Denia Prohodului la biserica Sfantul Mare Mucenic Dimitrie. In timpul slujbei are loc scoaterea Sfantului Epitaf, amintindu-ne de ridicarea Mantuitorului de pe Cruce de catre Iosif din Arimateea si asezarea Lui in mormant, uns cu miresme si infasurat in giulgiu. Epitaful pe care il poarta preotii ajutati de credinciosi reprezinta trupul si sicriul Mantuitorului Hristos. Cu el se inconjoara biserica, semn al petrecerii Domnului la mormant. In cadrul acestei procesiuni se fac patru opriri, rostindu-se rugaciuni pentru cei vii si cei morti, pentru pacea si mantuirea lumii.

ZIUA 2 | SALONIC HALKIDIKI – OURANOUPOLIS (130 km)Mic dejun. Dimineata plecam spre Halkidiki, pe bratul Ouranoupolis pentru a face o croaziera la Muntele Athos. Muntele Athos este situat AZn partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) si reprezinta o peninsula cu o lungime de 60 km. Cea mai mare inaltime (2030m) este atinsa pe Varful Athonului. Pe Muntele Athos se afla aproximativ 20 manastiri, 12 schituri si multe chilii ale calugarilor, toate ortodoxe. Mai este denumit si Gradina Maicii Domnului, aici aflandu-se o multime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria. De pe vasul de croaziera vom putea admira cateva dintre manastirile spectaculoase. Dupa-amiaza cazare si cina la hotel Alexandros Palace 5* sau similar. Seara vom participa la Slujba Invierii la o biserica din apropiere.

ZIUA 3 | SFINTELE PASTI – Astazi avem zi de odihna; dupa micul dejun vom putea face o plimbare in Ouoranoupolis sau ne odihnim la piscina interioara a hotelului. In functie de vreme ne vom putea bucura si de plaja cu nisip a hotelului. La pranz vom servi masa traditionala de Pasti cu oua rosii, cozonac si miel la protap. Ne vom bucura de muzica greceasca si vom dansa impreuna cu grecii. Seara cina si cazare la acelasi hotel.

ZIUA 4 | OURANOUPOLIS – KAVALA XANTHI – MARONEIA (280 km)Dupa micul dejun vom pleca catre Kavala unde vom face un tur de oras si vom vizita castelul bizantin si apeductul construit de Suleiman Magnificul in secolul XVI, casa din secolul XVIII apartinand lui Muhammed Ali – fondatorul Egiptului modern. Kavala este locul unde Apostolul Petru a venit pentru prima data in Grecia, insa atunci se numea Neopolis. Acropola dateaza din perioada Bizantina si este bine intretinuta, oferind o imagine minunata a orasului si a portului. In apropiere de Kavala, langa satele Krinides si Filipi, optional putem vizita situl arheologic unde s-au descoperit ruinele orasului macedonean Filippi, numit dupa intemeietorul sau – Filip al II-lea. Continuam catre orasul Xanthi unde vom face un tur panoramic al orasului si oprire pentu a servi masa de pranz (optional). Dupa-amiaza vom ajunge in satul pitoresc Maronia care se intinde pe coasta marii Traciei din regiunea Rodopi, Macedonia de Est. Avand o bogata cultura si o istorie locala, datand din vremurile marelui Homer si celebrului Odiseu, Maronia este destinatia potrivita pentru toti cei care cauta comori arheologice, monumente istorice, sate traditionale, pesteri, zone acvatice, coaste fascinante si frumuseti ale naturii. Aici, in tara lui Omiros unde traiau odata populatia Kikkones, istoria nu se termina niciodata. De la Odysseus, care a scapat de Cyclops Polyphemus, lasandu-l sa bea vinul Maronia (meliideas maronios oinos) pana in perioada Bizantului si pana in epoca noastra, monumentele minunate sunt adevaratii martori care certifica istoria mare a locului. Cazare si cina la hotel FilosXenia Ismaros 4* sau similar.

ZIUA 5 | Excursie optionala ALEXANDROUPOLIS si KOMOTINI. Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala in cele doua orase din zona. Drumul catre Alexandroupolis trece prin campuri cultivate, flancate de munti impaduriti si de apele adanci ale marii albastre prin sate, orase, si prin peisajele grecesti de o rara frumusete. Alexandroupolis are aproximativ 45.000 de locuitori, iar cu liniile sale de autobuz, tren si avion catre Atena si Salonic (precum si la alte orase mari grecesti), precum si o conexiune pe mare cu insula Samothrace, este una din cele mai bune locatii de la care sa explorati Tracia. Este remarcabil pentru peste, caviar si scoici, care sunt specialitatile sale. Drumul principal, paralel cu marea, reprezinta bulevardul principal al orasului. Pe tarmul orientat catre portul artificial se afla un far, la vestul caruia o larga promenada se gaseste deasupra plajei. Continuam cu vizita orasului Komotini care este astazi un centru comercial si administrativ infloritor. In centrul orasului se afla Parcul central Municipal, mereu verde si monumentul inalt de 15m ridicat in cinstea eroilor din al doilea razboi mondial, la nivel local cunoscut sub numele de \’The Sword (Sabia). Piata centrala renovata sau Plateia Irinis (Piata Pacii) este centrul vietii de noapte vibranta datorita numarului mare de studenti care locuiesc AZn oras. Centrul vechi comercial este foarte atractiv pentru turisti, cu magazine in case traditionale si ateliere de lucru, care au disparut de mult timp din alte orase grecesti. In plus, la periferia de nord-vest a orasului (Nea Mosinoupoli), localnici si turisti deopotriva se amesteca in piata comerciala moderna: Kosmopolis Park, care gazduieste magazine, supermarketuri, un complex de cinema, cafenele si restaurante. Seara cazare si cina la acelasi hotel.

ZIUA 6 | 1 MAI IN GRECIA – dupa-amiaza plecare spre ROMANIA (600 km) Dupa micul dejun, timp liber pentru relaxare sau va propunem o plimbare in satul traditional Maroneia unde vom putea vizita amfiteatrul roman si portul. La pranz ne vom intoarce la hotel pentru a serba 1 Mai muncitoresc cu traditionalul BBQ. Dupa masa de pranz pornim catre Bucuresti prin vama Svilengrad. Vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 01:00 in noaptea 01/02.05.

SERVICII INCLUSE: transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;5 nopti cazare: 1 noapte cu mic dejun in Salonic la hotel de 4*, 2 nopti in Ouranoupolis cu demipensiune la hotel de 5*,doua nopti in Maroneia cu demipensiune la hotel de 4*;masa festiva de Pasti si BBQ de 1 Mai;croaziera la Muntele Athos;vizite conform programului;insotitor roman de grup din partea agentiei.

NU SUNT INCLUSE: asigurarea medicala de calatorie (optionala);asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana se practica in Grecia, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;taxa de oras se achita cash la receptia hotelului: pentru hotel de 4*: 3 Euro/camera/noapte; pentru hotel de 5* 4 Euro/camera/noapte;