Loading...

Poza #1
Poza #2
Poza #3
Poza #4
Poza #5
Poza #6

Grecia 2019 - Pelerinaj La Sfantul Efrem

375€

Mai 2019 - 03.05.2019 (4 nopti) Sofia-Salonic-Meteora-Atena-Insula Eghina-Nea Makri

Pelerinaj La Sfantul Efrem

Atractiile circuitului:
PELERINAJ LA SFANTUL EFREM - La Nea Makri, de Hramul Sfantului
Sofia, Rilla, Evia, Kato Xenia, Atena, Eghina, Nea Makri, Meteora
Perioada: 03.05 / 07.05.2019, (5 zile/4 nopti)

ZIUA 1 |

BUCURESTI SOFIA ALEKSANDER NEVSKI RILLA SALONIC (720 KM)

Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea din fata garii, vis a vis de coloanele garii, in fata parcului Ministerului Transporturilor), la ora 06:00, pe traseul Bucuresti Giurgiu Russe. In Bulgaria vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski (vizita panoramica a orasului), iar inainte de vama Kulata, ne vom abate 30 km de la drum pentru a vizita Manastirea Rilla. Seara cazare in Salonic la hotel 3*.

ZIUA 2 |

SALONIC METEORA SFANTA PARASKEVI ATENA (600 KM)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre manastirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox, dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. In continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vom vizita doua dintre cele sase manastiri existente (Sfantul Stefan si Manastrirea Varlaam - intrarile nu sunt incluse, pret informativ 3 EURO/persoana/obiectiv). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre capitala Greciei. Seara cazare in Atena la hotel 3*.

ZIUA 3 |

SFANTUL NECTARIE TAVMATURGUL SFANTUL EFREM CEL NOU TURUL ATENEI

Mic dejun. Dis de dimineata vom pleca in portul Pireu, insa nu inainte de a face un scurt tur panoramic al Atenei. Dupa ce traversam cu ferryboat-ul spre insula si portul Eghina, vom calatori la Manastirea Sfanta Treime, unde se odihnesc moastele Sfantului Nectarie Tavmaturgul. La pranz, traversam cu ferryboat-ul Eghina Pireu pentru vizita la Nea Makri, inchinare la moastele Sfantului Efrem cel Nou de Hramul Sfantului (5 Mai). Seara cazare in Atena la acelasi hotel.

ZIUA 4 |

SFANTUL IOAN RUSUL CUVIOSUL DAVID KATO XENIA SALONIC (540 KM)

Mic dejun. Dimineata devreme plecam plecam spre Insula Evia, unde ne vom inchina la moastele Sfantului Ioan Rusu in insula in Biserica cu acelasi nume, din satul Prokopi si la Manastirea Sfantului Cuvios David cel Batran. Traversare cu ferryboat Agiokampos (in insula Evia) - Glyfa. Ne intoarcem pe continent si ne continuam drumul spre Salonic; pe drum facem o scurta oprire la Braulul Maicii Domnului la Manastirea Kato Xenia. Seara cazare in Salonic la hotel 3*.

ZIUA 5 |

SALONIC BUCURESTI (720 KM)

Mic dejun. Tur de oras Salonic, pietonal dar si cu autocarul. Vom admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

  • Locatie:Sofia-Salonic-Meteora-Atena-Insula Eghina-Nea Makri
  • Pret: de la 375€ / Persoana
  • Tip oferta:Oferta Grecia 1 Mai!
  • Category:

Rezerva acum: