Loading...

Trei oraşe pentru iubitorii de cafenele

Extern
byariestravel

Calatorim mult si descoperim locuri minunate, colturi de lume unde sigur ne-am dori sa zaboviim mai mult timp sau sa ne mai intoarcem. Ramanem cu amintiri diverse din locurile pe care le-am vazut, de aceea va propun mai jos trei orase pentru o escapa de weekend pentru un altfel de city break:

 

Paris, orasul unde a doua casă a localnicilor este cafeneaua

Parisul, un oras romantic, care te surprinde la fiecare colt de strada, este impanzit de cafenele, oferind astfel localnicilor si turistilor un ragaz de relax si respiro imtr-o forfota continua datorita multitudinii de vizitatori.

Orasul are o cultura straveche a cafelei, cafeneaua fiind locul unde oamenii se intalneau sa petreaca timpul liber sau sa joace sah, savurand o cafea buan si un croissant. La fel a fost si prima cafenea din Paris, Le Procope, fondata de un Sicilian in 1686, si tot asa si cele deschise in Plais Royal, precum Café de la Regence, care a rezistat mai bine de doua secole sau Les Deux Magots din 1812, preferata de Andre Gide, Picasso sau Hemingway.

 

 

 
 
Amsterdam, orașul unde cafeaua e însotita de mirosul de tipar

Construit pe apa, Amsterdam se intinde pe 165 de canale si 1285 de poduri, canale pe care te poti plimba cu vaporasul in cadrul unei excursii si pe fundul carora se pot observa in jur de 25.000 de biciclete ruginite.

In Amsterdam exista peste 1500 de baruri si cafenele. Ca sa ajungeti intr-o cafenea trebuie sa cautati asa-numitele cafes si sa incercati o specialitate locala, Koffie Verkeerd, o cafea cu lapte ce seaman cu un latte, asta in timp ce rasfoiti reviste si ziare, nelipsite din cafenelele olandeze.

Ca sa va convingeti ca au o cafea minunata trebuie sa treceti pragul mai multor cafenele: Scandinavian Embassy – una dintre cele mai cunoscute cafenele, unde cafeaua provine de la prajitorii din nord si va puteti bucura si de preparate suedeze, Rum Baba – foarte cunoscuta si ca brutarie excelenta sau White Label – unde puteti gasi cafea din Columbia, Guatemala sau Costa Rica.

Ca noutate, Olanda este patria cafelei Douwe Egberts (foarte aproape de Amsterdam la Utrecht se afla si una dintre cele mai mari fabrici de cafea Douwe Egberts), care face parte din grupul Jacobs Douwe Egberts, brand de cafea cu traditie de peste 260 de ani, va sfatuim sa treceti pragul macar unei cafenele aflate sub acest semn.

 

 

 

 

Berlin, orasul unde cafeaua merge cel mai bine cu o prajitura

Cel mai important obiectiv turistic din Berlin, pe care nu trebuie sa il ratezi este Zidul Berlinului, simbolul Razboiului Rece. Dintre locurilor inedite ale Berlinului care trebuie vazute sunt: Burgermeister – amenajat in locul unei foste toalete publice, aici se face cei mai buni bugeri din oras, Tempelhof – un fost aeroport care astazi este loc de recreere pentru berlinezi, Catacombele orasului care amintesc de Berlinul dinainte si din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

Berlinul abunda in cafenele, proximativ 40 la numar in acest moment, si restaurant, fiind in topul oraselor cu cele mai multe resturante cu stele Michelin.

Mai peste tot in Berlin, cafeaua este insotita de prajituri delicioase, dupa obiceiul locului. Dintre cele mai cunoscute cafenele si cofetarii sunt: Bonanza – cu o traditie de 13 ani in pregatirea cafelei, The Barn – care si-a deschis deja a treia cafenea in oras sau The Five Elephant – unde se face cel mai bun cheesecake din oras. Dintre acestea in unele locatii nu exista conexiune Wi-Fi, pentru a indemna clientii la socializare si a sta departe de telefon.

Ca si curiozitate, orasul Bremen, aflat la vest de Berlin, este orasul natal al cafelei Jacobs.

 

 

 

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-a placut locatia sugerata de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.

Si pentru ca tot vorbim despre vacante si locuri de vizitat, Aries Travel iti sta alaturi si te va ajuta sa ai vacanta de vis pe care ti-o doresti.

Tu doar contacteaza-ne, de restul ne vom ocupa noi.