Cazare de basm in Romania – o calatorie in timp
Astazi poposim in Romania, in locuri frumoase si pitoresti, locuri care ne intorc in timp, care ne duc cu ganduri la domnite si capete boieresti, castele si conace care mai pastreaza aerul boem al vremurilor trecute.
O astfel de experienta merita incercata chiar si pentru o zi. Sa ne intoarcem in timp trecand pragul unor locatii exclusiviste, cazari de basm, ce odata au apartinut unor familii de nobili.
- Castel Haller, Transilvania
Primul castel renovat in pensiune turistica din Transilvania. Castel Haller are camere care va transporta intr-o era straveche a nobilimii, imbinandu-se perfect cu facilitatiile moderne din zilele noastre.
Este situat la 22 km de Targu Mures, pe partea stanga a raului Mures, in comuna Ogra si detine un restaurant si sali de conferinta.
La subsol veti gasi o crama straveche cu o capacitate de 100 de locuri, ideala pentru degustari de vinuri si alte evenimente.
Pe timp de vara, in gradina castelui este amenajata o terasa de unde puteti admira frumusetile exterioare.
Recent domeniul s-a imbogatit cu un centru de recreere (bazin cu apa sarata naturala, jaccuzi, sauna finlandeza, camera de salina, bazin pentru copii cu tobogan, ciubar exterior cu apa sarata), care va ofera un sejur relaxant.
- Conacul Polizu, Moldova
Conacul Polizu, construit in secolul XIX, se afla in satul Maxut, din judetul Iasi si are o capacitate de 36 de persoane.
Acesta este inconjurat de livezi si podgorii si ofers un complex format din piscina exterioara, sauna si terasa piscinei. Proprietatea pune la dispoziţia clientilor o gradina luxurianta şi spatioasa pentru diverse evenimente memorabile sau seri de film in aer liber.
De asemenea, va puteti bucura de degustari de vinuri la crama sau va puteti relaxa in zona de lounge, care este prevazuta cu fotolii.
O escapada romantica alaturi de persoana iubita va v-a oferi amintiri de neuitat.
- Castelul Daniel, Covasna
Cladirea impunatoare, localizata in Covasna, in comuna Talisoara, Castel Daniel impresioneaza prin arhitectura sa din secolul XVII. Fresce vechi de sute de ani, bine conservate şi restaurate, descriu evenimentele din acele timpuri.
Fiecare dintre cele opt camera ale castelului are cate o poveste de spus, ele fiind decorate cu mobilier din lemn vechi in stil medieval. Castelul ofera o gradina mare cu terasa si facilitati de gratar, iar pentru copii există un teren amenajat si o sala de jocuri.
Delicatesele secuiesti contureaza aerul boieresc al Castelului. De asemenea aici se pot organiza diverse petreceri, evenimente festive sau corporate.
- Conacul lui Maldar, Oltenia
Conacul lui Maldar este o fosta locuinta boiereasca fortificata, o veche cula olteneasca, ce isi pastreaza intacte toate detaliile arhitecturale.
Domeniul este asezat langa Horezu, la poalele Magurei Slatioara din Maldaresti. Conacul are 18 camere, fiecare cu o poveste diferita, amenajate cu mobilier istoric authentic, lazi de zester, covoare traditionale.
Mesele sunt inspirate din ospetele boieresti, organizate langa semineu, cu tacamuri si sfesnice elegante si muzica pe fundal. Si bineinteles locatia pastreaza ritualul ceaiului cu prajituri de casa si servirea cafelei in cerdacul conacului.
- Conacul Benke, Covasna
Construit intr-o cladire in stil clasicist, in satul Moacsa din judetul Covasna, Conacul este inconjurat de o gradina mare cu o terasa insorita.
Locatia ofera un centru spa cu sauna, piscina interioara si sala de gimnastica, masaje si tratament spa.
Camerele si spatiile commune sunt foarte elegante, iar restaurantul si locurile de luat masa exclusiviste si separate de restul oaspetilor, fac din Conac, un loc ideal de relaxare si de petrecere a timpului liber intr-o oaza de liniste.
Conacul pune la dispozitia tiristilor posibilitatea de inchiriere de biciclete pentru a exploata zona.
- Conacul Gaál, Covasna
Conacul Gaal are o istorie de peste 150 de ani si este localizat in Dalnic. Locatia a fost restaurata in anul 2014 in cele mai mici detalii pentru a reaminti de epoca in care a fost construita.
Conacul are 12 camere in total, unele fiind amenajate chiar in fostul hambar, tot aici aflandu-se si sauna.
Peisajul pitoresc si facilitatile de petrecere a timpului liber (billiard, darts, teren de fotbal) ofera oaspetilor posibilitatea de a petrece un weekend relaxant departe de aglomeratia oraselor.
- Palatul Brukenthal, Avrig
Krukental este un palat impunator din anul 1788, candva resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal din Transilvania.
Localizat in Avrig, Palatul are o arhitectura in stil baroc si un parc mare amenajat. Restaurantul ofera preparate din bucataria saseasca, romaneasca si internationala si o privesliste unica catre gradina palatului.
Locatia este perfecta pentru petreceri, seminare sau conferinte, teambuild-inguri sau chiar evenimente private, nunti si botezuri.
Pasionatii de istorie si iubitorii de basme, sunt asteptati sa se bucure de o experienta de neuitat.
Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-au placut locatiile sugerate de noi.
Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.