Loading...

Calatoriile, pe cont propriu sau achizitionate prin agentie?

Fără categorie
byariestravel

Calatoriile, achizitionate pe cont propriu sau prin intermediul unei agentii; este intrebarea care ne vine tuturor in minte cel putin o data.

Dupa cum se stie, vacantele sunt cele mai asteptate momente din decursu unui an, de catre fiecare dintre noi, fie ca ni le rezervam singuri pe diverse site-uri de specialitate, fie ca apelam la o agentie de turism.

 

Este sigur sa calatoresti pe cont propriu? Ce iti ofera o agentie in plus? 

Va propun mai jos cateva exemple de situatii, pentru a raspunde cel mai bine la aceste intrebari.

Sigur va veni si momentul in care veti dori sa vizitati si tari care prezinta zone cu un risc crescut al infractionalitatii. In acest caz cel mai bine este sa apelati la o agentie de turism, care va poate indruma catre o vacanta organizata, unde veti avea la dispozitie un ghid insotitor.

Ghidul insotitor este esential in unele destinatii, el oferindu-va posibilitatea de a avea acces in locuri in care pe cont propriu sigur nu v-ar fi permisa trecea, bucurandu-va astfel experiente unice.

 

In destinatii precum Brazilia sau Mexic, cel mai in siguranta este sa calatoriti alaturi de mai multe persoane si ghizi locali. In Zanzibar, de exemplu, calatoria cu grupul va poate oferi posibilitatea cazarii in interiorul unui parc natural, fiind aproape de fauna si flora locala.

 

Cand vorbim de destinatii precum Egipt, Dubai, Iordania, Bali, Thailanda, etc, puteti lua in considerare o cazare in cadrul natural – in desert, pe o plantatie de ceai, o jungla sau chiar in cadrul unei comunitati locale; unde sigur veti avea parte de experiente inedite – mancare locala, participarea la petreceri sau lectii de gatit.

 

Sa nu uitam de croaziere, care ne ofera posibilitatea de a calatori cu oameni de varste, profesii si idei diferite, lucru ce face ca acest mix sa fie foarte interactiv. Este minunat ca intr-un singur concediu sa descoperi destinatii multiple, sa legi prietenii si chiar sa impartasesti experiente de viata diferite.

 

Insa daca preferati o escapada de cateva zile, sigura, in care sa aveti propriile itinerarii, fara sa depindeti de un program fix, atunci alegeti un city break intr-una din capitalele Europei.

 

Se poate sa obtii un pret mai mic prin agentie?

De cele mai multe ori ne gandim ca singuri putem obtine un cost mai mic decat ce ne-ar putea oferi o agentie de turism, luand in considerare ca percep un comision in plus.

Insa de cele mai multe ori, puteti obtine preturi mai bune de la agentiile de turism. Si motivul este ca aceastea lucreaza cu mai multi tour-operatori straini avand astfel acces la tarife variate, plus au contracte sau colaborari cu diverse hoteluri si firme care efectueaza transferuri la destinatie.

 

Ce se intampla in cazul unor situatii generale dificile cu vacantele turistilor?

Sa luam in considerare situatia actuala, unde granite au fost inchise, zboruri anulate, hoteluri inchise, foarte multe reglementari impuse, schimbarea politicilor de calatorie de la zi, toate acestea au dat peste cap intreaga lume si in special vacantele turistilor.

Drew Daly, director general al Dream Vacations, CruiseOne și Cruises Inc., a declarat intr-un comunicat de presa ca “turistii au recunoscut valoarea personalului din turism in timpul acestui focar de Coronavirus” (preluat si tradus din site-ul: “https://www.travelpulse.com/news/features/thank-god-we-used-a-travel-agent.html?ubhide=true&utm_source=facebook&utm_medium=organic_social&utm_campaign=dfb2f00f-1816-43a8-a210-f9d22ffc2818&oly_enc_id=2993J2363667D7Q&fbclid=IwAR345Iix-T_7IRtYoZva8uCO1q8vk_xg32HUQ3ubBjl_qMpVwjGXgyOwDrk”) .

Vicky Garcia, coproprietar și COO, Cruise Planners, a declarat: „Este de așteptat sa creasca numarul de clienti noi dupa ce situatia Covid-19 se va reduce, deoarece calatorii vor dori sprijinul si indrumarea unui consultant in turism cu privire la vacantele viitoare” (preluat si tradus din site-ul: 

https://www.travelpulse.com/news/features/thank-god-we-used-a-travel-agent.html?ubhide=true&utm_source=facebook&utm_medium=organic_social&utm_campaign=dfb2f00f-1816-43a8-a210-f9d22ffc2818&oly_enc_id=2993J2363667D7Q&fbclid=IwAR345Iix-T_7IRtYoZva8uCO1q8vk_xg32HUQ3ubBjl_qMpVwjGXgyOwDrk”).

Motivul principal este faptul ca agentiile de turism online nu raspund solicitarilor, in aceste zile dificile,  la fel de prompt ca un agent de turism.

Valoarea unui consilier de calatorie va creste, pentru ca omul/turistul va dori incredere si sustinere ca cineva ii va raspunde sigur la telefon in cazul unor situatii dificile. 

Incheiem acest articol tot cu parerea lui Vicky Garcia: „Acum ca clientii au experimentat multe ore in asteptare telefonica si au simtit confuzia schimbarilor in mod constant a politicilor de calatorie, cred ca inteleg adevarata valoare a unui consilier de turism. In plus, cercetarile arata ca este nevoie de patru saptamani pentru a planifica o vacanta de o saptamana. Consultantii de turism fac munca grea, prezinta clientilor o lista scurta de optiuni in bugetul lor si adesea le oferta clientilot idei de calatorie la care nu s-au gandit” (preluat si tradus din site-ul:

https://www.travelpulse.com/news/features/thank-god-we-used-a-travel-agent.html?ubhide=true&utm_source=facebook&utm_medium=organic_social&utm_campaign=dfb2f00f-1816-43a8-a210-f9d22ffc2818&oly_enc_id=2993J2363667D7Q&fbclid=IwAR345Iix-T_7IRtYoZva8uCO1q8vk_xg32HUQ3ubBjl_qMpVwjGXgyOwDrk”).

 

Cam atat pentru astazi. Speram ca ti-au placut locatiile sugerate de noi.

Daca ti-a placut articolul da-ne un share pe Facebook.